pirmdiena, 2012. gada 24. septembris

kāds laiciņš

biški atkal laiciņš paskrējis :) bet neko prātīgu neesmu sadarījis, vēljoprojām mokos ar kāju (ahileju) tāpēc baigi ar startiem neaizraujos! kopš pēdējā ieraksta esmu paspējis piedalīties divās magnēta rietumkrasta kārtās. A2stafetēs, un Cēsu rudenī. tapēc mazliet par A2 un Cēsu rudeni.

A2 5dien vakarā uzzināju, ka man 6dien jāstartē, biju ar mieru un piekritu, OK Meridiāns 5komandas V21 pasakaini. :) esmu kopā ar J.Butāns 1etaps L.Kalvāns 2.etaps Burkāns slims, Kalvāns otro reizi mežā šogad. Pašam ātruma nekāda, bet priecēja D.Vīksnes sniegums, kas bija fantastisks. kamēr es tiku mežā bija palikusi vien viena V21 komanda kas vēl nebija iegajusi mežā, un priekšā man 12min meridiāna 5komanda distance 6.7km līdz pirmajam skatītājam 3.8km pirmo daļu distances mēginu veikt tīri, kaut pieļauju divas kļūdas viena uz virzienu mazliet nenoturu, otra ceļa variants,. un pietrūkst ātrums nevaru vienkārši paskriet, pie skatītāja saka, ka vēl tikai 5min līdz priekšā esošajiem. tad vēl 1.8km līdz nākamajam skatītājam, tur mazliet noraustos uz pazaudēju ātrumu, bet pie skatītāja vairs tikai +2min līdz finišam 1.2km jau pēc pirmā kp pēc skatītāja redzu meridiāna 5komandu, atlikušo distanci atliek tik noskriet, un kā bija salikts tā arī finišējām...

Cēsu rudens... pirmā diena garā distance 9.8km 370m kāpums. jau pašā distances sākumā pieļāvu lielu kļūdu un ceļā uz 2kp turpinājās tas pats, tikai tad saprotot, ka mērogs ir 1:15'000 :( bet arī tas vairs nepalīdzēja īsti nebija vēlmes vairs strādāt ar karti un galvā jau domas par došanos laukā,. taču nolēmu distanci pabeigt, lai arī lielu daļu gāju, daudzās vietās stāvēju un brīnījos vai tā var būt! :O beigu beigās iznākot laukā biju pārsteigs, jo izrādās, ka visi bija šausmīgi kļūdījušies. un zaudēju uzvarētājam nieka 10min :D smieklīgi, bet vismaz tik varu saskaitīt uz vienkāršu stāvēšanu ;) beigu beigās iznāca finiša mačs ar K.Magoni, ko godam uzvarēju! :)

 visu tās dienas pasācienu izcēla marķējuma tīšana īpaši pēdējie cm un punktu noņemšana, laikam esmu atradis savu mīļāko sporta veidu :)

nākamā diena Cēsu sprints,

 lai arī teorētiski bija iespējams pacīnīties vēl par V21 latvijas kausa kopvērtējuma pirmo pozīciju taču šoreiz vairāk tas nebija atkarīgs no manis, jo lai es saglabātu kopvērtējumu J.Naglim vajadzētu finišēt 4.vietā, kas gandrīz pat teorētiski nebija iespējams jo startēja vien 6dalībnieki. katrā ziņā domu par kopvērtējumu jau atmetu pēc Saulkrastu sprinta, kur pats muļķīgi kļūdījos... šodien bija doma un vēlme beidzot noskriet pa smuko. Kaut sprints bija cēsīs bija bail, ka kaut kur neievelku kādā stupceļā, jo Cēsīs skrēju pirmo reizi... pirms starta mazs uzmundrinājums un nemaz nedrīkstēju skriet lēnām. Distanci iesāku ātri, jo zināju, ka visiem 2.9km man spēka nepietiks. un tā jau no pirmā kp ieguvu vadību. J.Naglis kļūdās uz 1kp +17sek M.Platacim līdz 4kp biju priekšā vien 4sek, J.Naglim +15sek. bet tad sekoja trīs ātri kp pēc kuriem pārsvars jau pieauga attiecīgi J.Naglim +28sek M.Platacis +20sek bet tad 3kp kuri ir elementāri tikai uz skriešanu es zaudēju -1sek un -6sek pārsvars dilst +27 +14sek bet tad pirmo reizi jāskrien augšā pa pils kāpnēm kur mums ar J.Nagli identisks laiks 3:05sek M.Platacis kaut kur atstāj 22sek.  līdz finišam vēl 7kp nākamos 2kp tīri, tad 14kp, kurš arī bija bez kļūdām, taču J.Naglis ir palielinājis tempu, jo uz to kp zaudēju 7sek, pēdējie 3kp jau zināmi, atliek tikai skriet, karte salocīta, bet paskriet nevaru un uz pēdējiem 3kp vēl atstāju 3sek. bet beigu beigās ar līdzjutēju bļaušanu un divam .. no ārpus kārtas. izdevās pārspēt Nagli ar laiku 17:28 +35sek Platacis +53


tagad šonedēļ doma neko nedarīt iespējams nedēļas nogalē orient maratonu 21km bet vēl nezinu kā būs ar mūzu! :D bet pagaidām pa smuko Rudens iestāšanos!

2 komentāri:

Unknown teica...

Labs gadījums, visi Cēsu Meridiāna puiši uz goda pjedjestāla, redzēs kā būs nākamgad! Veiksmi maratonā.

Unknown teica...

Uzzīmē ceļu iekš izskrēju mezu